Volledig scherm
Gerard Velthuizen. © Laila Willems/Woonwijze

Op non-actief gestelde Velthuizen definitief weg bij Woonwijze Vught

VUGHT – De Vughtse woonstichting Woonwijze en de een jaar geleden op non-actief gezette directeur Gerard Velthuizen gaan definitief uit elkaar. De datum van vertrek wordt officieel bepaald op 9 juni 2018. Velthuizen ziet af van een ontslagvergoeding.

Woonwijze betaalt een deel van de proceskosten, 17.500 euro. De datum in 2018 is van belang om het pensioen van Velthuizen (90.000 euro) veilig te stellen, aldus zijn advocaat Rogier Duk. De directeur (die op 1 juni 2018 met pensioen zou gaan) keert niet meer bij Woonwijze terug. Ook niet in een andere, maar gelijkwaardige functie.

Arbeidsverhoudingen

Woonwijze wilde Velthuizen vorig jaar onder meer ontslaan vanwege verstoorde arbeidsverhoudingen. De kantonrechter stak daar begin februari van dit jaar een stokje voor, waarop de woningstichting woensdagochtend bij het gerechtshof in Den Bosch om een oordeel vroeg. Aan het begin van de zitting bleek dat beide partijen er zelf al waren uitgekomen, maar een beslissing van het hof nodig te hebben om het ’compromis’ juridisch te bekrachtigen. 

Dat gaat nu binnen zes weken gebeuren.