Volledig scherm
Bewoners Vlasmeersestraat Vught boos over inleveren parkeerplaatsen. © Google Maps

Oplossing voor parkeerprobleem Vlasmeersestraat Vught in zicht

VUGHT - Het hekwerk dat geplaatst is om een groenstrook aan de Vlasmeersestraat in Vught verdwijnt weer. De groenstrook wordt ingericht als parkeervoorziening.

Begin deze week deden bewoners van de Vlasmeersestraat hun beklag over het parkeerprobleem in de straat. De nieuwbouw en aanleg van de tegenoverliggende Charlotte van Beuningenlaan ging ten koste van parkeerplekken en dat leidde tot flink wat ergernis.

Nathalie Pullens van de VVD Vught stelde het college van B. en W. vragen over de parkeerproblematiek. Ze becijferde dat de bewoners eigenlijk recht hebben op ruim twintig parkeerplekken. Terwijl er maar twaalf zijn, die óók worden gebruikt door de bezoekers van Zaal van Berkel, De Vlasborch, klanten van de naburige winkel en carpoolers. 

Openbaar groen

In overleg met de BOR is volgens een gemeentewoordvoerder bepaald dat de toch al beschadigde groenvoorziening gebruikt kan worden als parkeergelegenheid. ,,Het college benadrukt daarbij wel dat de kwaliteit van de openbare ruimte niet alleen bestaat uit voldoende parkeervoorzieningen, maar ook uit de kwaliteit van aanwezigheid van openbaar groen", aldus de woordvoerder. 

Gelet op het kleinschalige karakter van de groenvoorziening is er volgens hem voor gekozen om deze na de zomervakantie in te richten als parkeerplaatsen.

Den Bosch e.o.