Volledig scherm
© Thinkstock

Ossenaar brak volgens OM in bij panden in Lith, Vught en Nistelrode

DEN BOSCH/LITH - Een 22-jarige Ossenaar moet volgens het Openbaar Ministerie een celstraf van 36 maanden krijgen, voor een groot aantal inbraken in Lith, Vught, en Nistelrode.

Een deel van de buit van de inbraken werd op zijn kamer aangetroffen en in de Opel Corsa die hij volgens een getuige regelmatig leende. Een man met zijn signalement werd bovendien door getuigen regelmatig op de dagen van de inbraken in de buurt gezien van getroffen huizen: hij bood zich dan aan als schoorsteenveger.

De Opel Corsa zou ook zijn gebruikt bij een inbraak in Lith, op 2 maart 2016. Een bewoner van het getroffen huis had de dader toen betrapt en zich vastgegrepen aan de vluchtauto. Hij liep fors letsel op toen hij de wagen losliet omdat de inbreker weigerde te stoppen. De verdachte beriep zich voor alle feiten op zijn zwijgrecht. Zijn advocaat zag veelal te weinig bewijs voor een veroordeling.

  1. Inwoners van Vught spuien ideeën en delen bezwaren over snelfietsroutes tussen Den Bosch en Eindhoven

    Inwoners van Vught spuien ideeën en delen bezwaren over snelfietsroutes tussen Den Bosch en Eindhoven

    VUGHT - De eerste schop voor een snelfietsroute tussen Den Bosch en Eindhoven moet vóór 2020 de grond in. Dat zegt adviseur en projectleider 'Fiets en Verkeersveiligheid' Jacob Tiellemans van de Anteagroup. Het ingenieursbureau begeleidt onder meer de vijf gemeenten die bij het fietsproject zijn betrokken. De provincie verdeelt 35 miljoen euro over het snelfietsroutenetwerk in Brabant. Eén van de voorwaarden is wel dat er vóór 2020 met de aanleg is begonnen.

Den Bosch e.o.