Twee nieuwe horecazaken vestigen zich op Fort Isabella in Vught.
Volledig scherm
Twee nieuwe horecazaken vestigen zich op Fort Isabella in Vught. © John Schouten / PVE

Osteria Ciao Bella en Pannûkoek openen 1 september op Fort Isabella in Vught

VUGHT - Op de plek waar voorheen restaurant De Pure Keuken en koffie- en theecafé ’t Stroopsoldaatje waren gevestigd, openen 1 september Osteria Ciao Bella en Pannûkoek.

Quote

De twee verschil­len­de concepten sluiten goed aan bij onze bezoekers en bewoners

Tjeerd Saatrube, Isabellagroep

Kirsten Gieben wordt het gezicht van Pannûkoek en Laurens Jongenotter van Italiaanse restaurant Osteria Ciao Bella. ,,Deze jonge ondernemers passen uitstekend bij ons gedachtegoed en concept", aldus Tjeerd Saatrube van de Isabellagroep. ,,Het zijn echte 'Isabellisten'. Wij zijn blij met deze invulling van de horeca, omdat het twee verschillende concepten zijn die goed aansluiten bij onze bezoekers en bewoners. En ook omdat ze actief mee zullen werken aan de verdere realisatie van onze samenleving, zoals bijvoorbeeld het organiseren van evenementen en bijeenkomsten.” 

De horeca moet volgens hem een ontmoetingsplek worden voor de ondernemers en bewoners van Fort Isabella en bezoekers van het terrein uit Vught, Den Bosch en ver daarbuiten. ,,De komende maanden wordt het pand aangepast en deels verduurzaamd. Zo komen er in het gehele pand nieuwe kozijnen, isolerend en geluidwerend glas en wordt de verdiepingsvloer geïsoleerd. De grote verduurzamingsslag, zoals uitgevoerd in de gebouwen waar de Veterinaire Specialisten en Buro Lubbers zijn gevestigd, vindt over een paar jaar plaats."

Workshops

Pannûkoek is volgens Gieben niet zomaar een pannenkoekenrestaurant. ,,Voor jong en oud organiseren we diverse workshops en activiteiten die mensen inspireren. Op woensdagmiddag bijvoorbeeld kidsyoga en meditatie op het grasveld naast het restaurant en op vrijdagmiddag verandert de hoek van het restaurant in een filosofisch kindercafé."

De Isabellagroep werkt op Fort Isabella (Isabellakazerne) aan een soort mini-samenleving waar wonen, werken, recreatie en educatie samenkomen.