Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Oud-wethouder Jef Teulings hoog op SP-kieslijst Vught

VUGHT - Oud-wethouder Jef Teulings (1953) staat derde op de SP-kieslijst die afgelopen week is vastgesteld. Teulings was voor de SP van 2006 tot 2010 wethouder. ,,Nu zijn we 8 jaar verder en het wordt hoog tijd om weer een leefbaar klimaat neer te zetten”, aldus Teulings.

De oud-wethouder roerde zich onlangs nog stevig in de discussie rondom de subsidie en toekomst van Theater de Speeldoos en haalde hierbij flink uit naar wethouder Fons Potters (D66).  

Eerder werd al bekend dat Suzanne Wiggen, eerder PvdA-GroenLinks raadslid, lijsttrekker wordt namens de SP. Nummer twee is een nieuwkomer in de Vughtse politiek: Mamoun Yacoub (1966). Yacoub werkt in het bijzonder onderwijs. ,,Twaalf jaar geleden werd ik lid van de SP. Dat was en is in mijn ogen de enige partij die het altijd opneemt voor minder bedeelden op een manier waar ik achter sta.”

Lijstduwer

Op plek vier staat Fred op ‘t Hoogt (1974). Op ’t Hoogt werkt als technisch consultant in de IT en strijdt tégen armoede. ,,Iedereen verdient evenveel kansen.” De huidige raadsleden Peter Kradolfer en Sjoerd Janssens staan op een onverkiesbare plek negende en zestiende plek. Henri Swinkels, die in 2015 de lokale politiek achter zich liet en sindsdien gedeputeerde is bij de provincie, wordt de lijstduwer.   

Straat

Wiggen: ,,Ik ben er trots op dat ik deze lijst mag aanvoeren. Hier staat een team dat bruist van energie en ideeën. We hebben een goede mix van ervaringen en achtergrond. Het zijn stuk voor stuk mensen die de handen uit de mouwen willen steken en Vught voor iedereen tot een hele fijne woonplaats willen maken. Natuurlijk doen we dat voor een deel in de raadszaal maar nog belangrijker: op straat. Het is immers vooral het proberen om inwoners actief te betrekken wat ons zo sterk onderscheidt van de andere partijen.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Den Bosch e.o.