Volledig scherm
Willem Kraanen vier jaar geleden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA verloor twee van de drie zetels. © Marc Bolsius

Oud-wethouder Willem Kraanen uit Vught houdt politiek voor gezien

VUGHT - Oud-wethouder Willem Kraanen (52) uit Vught vertrekt uit de politieke arena. De CDA-er was vanaf 2006 vier jaar wethouder en had onder andere financiën en rijksinfra & Verkeer in zijn portefeuille. Daarna werd hij fractievoorzitter van het CDA. 

Quote

De laatste vier jaar hebben
veel kruim gekost

Willem Kraanen CDA

De afgelopen vier jaar leidde Kraanen een eenmansfractie. ,,En dat was best pittig", zegt hij. ,,Je moet toch overal bij zijn en dat heeft best veel kruim gekost. Soms moet je constateren 'het is mooi geweest'. Ik wil niet over mijn houdbaarheidsdatum heen gaan. Het is tijd voor vernieuwing. Er staat een goed team en met dat team hopen we het de komende verkiezingen goed te gaan doen. Ik zet een stapje terug en heb op dit moment geen ambities op het politieke vlak."

Tijdens de algemene ledenvergadering van de CDA afdeling Vught donderdagavond is Yvonne Vos unaniem verkozen tot lijsttrekker van het CDA in de gemeente Vught. Kraanen wordt lijstduwer. Commissielid Peter van Kampen staat op plek vier van de lijst. Op 2 en 3 staan nieuwkomers Jeroen Kok en Rutger Jans. 

Volledig scherm
Yvonne Vos wordt lijsttrekker namens CDA Vught. © CDA Vught
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Den Bosch e.o.