Volledig scherm

Plannen maken voor N65 bij Vught en Helvoirt kan nu echt beginnen

VUGHT/VUGHT - Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft maandag het voorkeursalternatief voor de aanpak van de N65 vastgesteld. Ze heeft de plannen toegelicht in een brief aan de Tweede Kamer.

In Vught wil de minister onder meer een gelijksvloerse kruising bij de Boslaan/Vijverbosweg zonder oversteek voor langzaam verkeer. Ook wordt in het voorkeursalternatief gekozen voor een verdiepte N65 bij de kruising Martinilaan/ De Bréautélaan en bij de kruising Helvoirtseweg/Kennedylaan.

In het voorkeursalternatief wordt voor Helvoirt gesproken over een geoptimaliseerde kruising met extra opstelstroken op de N65 richting Tilburg, een fietstunnel, een ecopassage bij het Helvoirts Broek en parallelwegen. Voor de plannen is in totaal 107 miljoen euro beschikbaar. De regio betaalt 51 miljoen en het rijk 56 miljoen.

De gekozen maatregelen in het voorkeursalternatief worden vastgelegd in twee gemeentelijke bestemmingsplannen. Inwoners krijgen daarin de mogelijkheid om bezwaren in te dienen en beroep aan te tekenen.Verwacht wordt dat de werkzaamheden aan de N65 in 2021 beginnen en eind 2023 worden afgerond.

Lees meer over de plannen rondom de N65 op bd.nl/N65.

Den Bosch e.o.