Volledig scherm
De lokfiets wordt in Vught op verschillende plekken weggezet. Onder andere bij het station. © Marc Bolsius

Politie boekt in Vught wéér succes met de lokfiets; twee mannen aangehouden

VUGHT - In Vught zijn weer twee mannen in de 'lokfietsval' getrapt. De politie heeft de verdachten in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden, in samenwerking met de gemeente.   

De verdachten, twee mannen waarvan één uit Den Bosch (43) en één uit Heerlen (18) wilden de lokfiets stelen. Ze hadden de fiets al in de auto gelegd. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om 'bekenden' van de politie. Ze waren eerder ook al betrokken bij fietsdiefstal én bij vermogensdelicten.

Succes

Het is niet de eerste keer dat de politie succes boekt met de lokfiets. Ze rukten al meerdere keren uit voor dieven die het voertuig mee willen nemen. Sinds de inzet van de lokfiets (2011), kon de politie 85 verdachten van fietsdiefstal in de kraag grijpen. De lokfietsen worden op verschillende plekken in Vught weggezet.

  1. De zaaier is nog maar even een armoezaaier, bloembollen moeten kunstpaneel bij Vught en Helvoirt alsnog opfleuren
    PREMIUM

    De zaaier is nog maar even een armoezaai­er, bloembol­len moeten kunstpa­neel bij Vught en Helvoirt alsnog opfleuren

    VUGHT/HELVOIRT - Het had zo mooi kunnen zijn: vierduizend planten die op een groot kunstzinnig paneel langs de N65 bij Vught het schilderij 'De zaaier' van Vincent van Gogh inkleurden. Als entree naar Helvoirt, het dorp dat zich zo sterk associeert met Van Gogh. Er zouden meer van deze groene gevels in de gemeente Haaren komen. 100.000 euro werd voor het project uitgetrokken. Maar de vier kwekers die hiertoe het initiatief namen, kregen het groen en de bewatering ervan nooit onder controle.

Den Bosch e.o.