Volledig scherm
(vlnr) Juul, Lauren, Koen, Marieke en Elize tijdens de warming up van trainster Carolien Wellen © Peter de Bruyn

Prins Hendrik start training voor kinderen met een beperking

VUGHT - Atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught is gestart met speciale trainingen voor kinderen met een beperking. De oefeningen in de groep ‘Special Sport PH’ worden elke zaterdagochtend tussen 10.30 uur en 11.30 uur op de atletiekbaan in Vught gehouden.

De jeugd tussen de zes en zestien jaar heeft plezier met het gooien van ballen en het ‘rennen’ met zogenaamde racerunners. Dat zijn moderne driewielers zonder pedalen. ,,Het zijn net loopfietsen”, zegt moeder Leonie van den Brink uit Heesch, terwijl haar zoon Juul op de baan voorbij flitst. ,,Hij kan rennen zonder dat hij last heeft van zijn spierziekte. Ik zie hem dingen doen die hij normaal niet kan. Juul vindt het super.”

Racerunners
​Prins Hendrik kreeg vorige week zevenduizend euro van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Van het geld schaft de atletiekvereniging nog eens drie racerunners aan. ,,We willen de jeugdgroep ‘Special Sport PH’ in de toekomst mogelijk uitbreiden”, zegt trainster Carolien Wellen uit Vught. ,,Misschien starten we na de vakantie ook met een groep volwassenen met een beperking.”

Meer informatie via de website: www.ph.nl

Woensdag in het Brabants Dagblad (editie ’s-Hertogenbosch) meer over de nieuwe atletiekgroep van Prins Hendrik in Vught.

Volledig scherm
Met de racerunners kunnen mensen met een beperking makkelijker 'lopen'. © Peter de Bruyn
Volledig scherm
De ouders kijken toe bij de training met de racerunners. © Peter de Bruyn
  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.