Volledig scherm
© Domien van der Meijden/BD

PvdA en GroenLinks Brabant: 'Bereikbaarheid fiets in Vught minimaal op peil houden'

VUGHT - Als het project N65 en spoor (PHS) doorgaat in Vught, dreigt de oversteekbaarheid van de N65 te verslechteren voor fietsers en voetgangers. PvdA-GroenLinks vindtdat niet acceptabel. De fractie trekt samen met de provinciale fracties van de PvdA en GroenLinks op om de bereikbaarheid minimaal op peil te houden. Eerder vroeg PvdA-GroenLinks al aan het Vughtse college om actie te ondernemen. Nu hebben ook de provinciale fracties vragen gesteld.

Op vrijdag 29 mei bezochten diverse Statenleden Vught voor een fietstocht langs diverse knelpunten bij de N65 en het spoor. Tijdens deze bijeenkomst georganiseerd door de Fietsersbond was onder andere aandacht voor de toekomstige oversteekbaarheid van de N65. Zo verdwijnt de huidige oversteek bij de Rembrandtlaan en de Aert Heymlaan. Verkeer kan de N65 dan oversteken via de Taalstraat of het kruispunt bij Huize Kraayenstein. Een aanzienlijke verslechtering van de bereikbaarheid, waar vooral langzaam verkeer last van heeft.

Niet acceptabel
PvdA-GroenLinks is blij met de steun van de provinciale fracties. “Deze mogelijke verslechtering van de bereikbaarheid in Vught is niet acceptabel. Dat moeten gemeente én provincie niet willen”, aldus fractievoorzitter Toine van de Ven.

Portemonnee
PvdA-GroenLinks vroeg in maart al de toezegging van het Vughtse college zich hard te maken voor een oversteek over de N65. Een toezegging die verkeerswethouder Wilbert Seuren (D66) niet wilde doen. Van de Ven: “Het blijft stil. Uit angst dat de vrager de portemonnee moet trekken, wordt het onderwerp gemeden. Ik wil dat we hardop uitspreken dit niet acceptabel te vinden. Nu eerst de wil uitspreken en daarna spreken we over de centen.”

Slechte bereikbaarheid
In de huidige budgetten voor N65 en PHS is geen geld opgenomen voor een oversteek voor fietsers en wandelaars. Voor Vught verslechtert de bereikbaarheid in het dorp. Voor de provincie is het een streep door een doorgaande fietsroute van Den Bosch via Boxtel naar Eindhoven. Beide hebben dus belang bij een oversteekbare N65, menen de partijen.

Bekijk ook ons dossier over het verdiept spoor in Vught op bd.nl/verdieptspoor.