Volledig scherm

'PvdA-GL en CDA Vught spelen met vuur'

VUGHT - Het vervallen van de oversteek voor langzaam verkeer op de N65 ter hoogte van Vijverbosweg/Boslaan is volgens PvdA-GroenLinks en CDA niet goed voor Vught. "Bovendien is het de vraag of we bij de Olmenlaan niet een groot nieuw probleem creëren”, aldus fractievoorzitter Toine van de Ven.

PvdA-GroenLinks en CDA dienden donderdagavond tijdens de gemeenteraad gezamenlijk een motie vreemd aan de orde van de dag in. Volgens beide partijen wordt met de gekozen oplossingen voor ombouw van de N65 geen recht gedaan aan de unaniem gesteunde motie van december.

Onderzoeken
"De huidige plannen wijken af van de wens van de raad”, aldus Van de Ven. "We zijn tevreden met het realiseren van de ongelijke kruisingen Martinilaan/ Bréautélaan en Helvoirtseweg/ J.F. Kennedylaan, inclusief een halve aansluiting op de N65, maar we zouden graag een quick scan willen laten uitvoeren naar verdieping tussen deze beide kruisingen. De extra kosten hiervoor kunnen gezocht worden bij een versobering van de kruising Vijverbosweg/Boslaan.” Ook wilden beide partijen de gevolgen van het openhouden van de aansluiting Olmenlaan, inclusief de optie om de oprit te verplaatsen naar de Rembrantlaan, nader laten onderzoeken.

Spelen met vuur
De motie kreeg geen steun van de andere partijen. GB-fractievoorzitter Guus van Woesik vond zelfs dat PvdA- GroenLinks en CDA ‘spelen met vuur’. "Natuurlijk zijn er nog wel wat problemen maar dit is het uiterste wat we kunnen krijgen. In een stuurgroep met vijf partijen heeft Vught er alles uitgehaald wat erin zat. We moeten oppassen dat we onze hand niet overspelen.”

Den Bosch e.o.