Volledig scherm
Toine van de Ven. © PvdA-GroenLinks Vught & Cromvoirt

PvdA/GL wil dat Vught zij aan zij strijdt met spoorbewoners; volgens wethouder is dat al jaren het geval

VUGHT - Maak helder wanneer er meer duidelijkheid is over zaken waar wel over gesproken wordt maar waarover nog niets zwart op wit staat én laat zien dat de spoorbewoners niet alleen staan. PvdA/GroenLinks Vught deed afgelopen week twee verzoeken aan het college van burgemeester en wethouders. 

Quote

Er zijn veel verschil­len­de belangen in Vught

Wethouder Fons Potters

,,En dan denk ik bijvoorbeeld aan duidelijkheid over het noodspoor in Vught noord en het tegengaan van trillingen", aldus Toine van de Ven, fractievoorzitter van PvdA/GL. Hij reageerde op twee ingezonden brieven van het Actiecomité Goederentreinen Nee en van Xavier Waelkens eveneens over het gevreesde goederenvervoer. 

Van de Ven verzocht ook een standaard zienswijze op te stellen waar alle betrokkenen gebruik van kunnen maken. ,,Zodat we een helder signaal afgeven richting Den Haag." 

Zij aan zij

Volgens wethouder Fons Potters wordt er al jaren zij aan zij met de inwoners gestreden voor de hoogst haalbare oplossing met betrekking tot het spoor. ,,Maar er zijn veel verschillende belangen. Er zijn ook inwoners die willen dat de hele spoorverdieping niet doorgaat. Daar kunnen we weinig mee. En de suggestie een standaard zienswijze op te stellen als gemeente is een beetje vreemd. Wij zijn als gemeente opdrachtgever en dan is het raar als je een zienswijze opstelt tegen je eigen besluit." 

Volledig scherm
Spoorbewoners vrezen een toename van trillingen. © Sandra Peerenboom
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement