Volledig scherm
© Domien van der Meijden/BD

PvdA/GroenLinks Vught presenteert aankoopregeling voor spoorgedupeerden

VUGHT - Al verschillende keren pleitte PvdA/GroenLinks Vught voor een aankoopregeling voor spoorgedupeerden. Niet voor degene die al recht hebben op wettelijke compensatie op grond van de onteigeningswet maar juist voor de spoorbewoners die net buiten de wettelijke regeling vallen.

PvdA/GroenLinks vindt de tegemoetkoming van deze doelgroep, vervat in het zogenaamde 'makelen & schakelen' (MMS), onvoldoende. MMS is volgens de partij nog te vaag. Goedkopere leningen of erfpachtconstructies aanbieden zijn volgens PvdA/GL slechts noodgrepen om het echte probleem te omzeilen. Zij vindt dat gewoon een redelijke prijs voor de woningen betaald moet worden. "Het uitgangspunt van het college van B en W dat MMS kostenneutraal moet wreekt zich hier", aldus fractievoorzitter Toine van de Ven.

Presentatie plan
PvdA/GL wil dat iedereen in de spoorzone zijn woning te koop kan aanbieden aan de gemeente en heeft hiervoor een concreet plan uitgewerkt. Dit plan, inclusief financiële doorrekening in de kadernota, wordt maandag 4 juli gepresenteerd aan de pers maar ook andere belangstellenden zijn welkom.

De presentatie vindt plaats in het Vughtse raadhuis om 16.30 uur.

Den Bosch e.o.