Volledig scherm
© Domien van der Meijden/BD

PvdA/GroenLinks Vught: 'Woningen aan spoor en N65 aankopen kan best'

VUIGHT - Vughtenaren die direct aan het spoor of de N65 wonen moeten tot en met 2022 de kans hebben om de woning voor een reële prijs te verkopen aan de gemeente. Dat is kortweg het plan van PvdA/GroenLinks Vught. Alleen inwoners die vóór 17 december 2015, de dag van het tracébesluit, hun woning hebben gekocht en niet in aanmerking komen voor de wettelijke aankoopregeling van ProRail, kunnen er gebruik van maken.

Of het idee van PvdA/GL - dat maandag onder veel belangstelling werd gepresenteerd - realistisch is, moet donderdag tijdens de behandeling van de kadernota blijken. Eerder gaven diverse partijen namelijk aan niets te voelen voor een aankoopregeling door de gemeente. Dat zou Vught te veel geld gaan kosten.

Doorrekening
Volgens PvdA/GL-fractievoorzitter Toine van de Ven valt dat best mee. „Ik hoop met deze financiële doorrekening aan te kunnen tonen dat het wel kan en ook de andere partijen hiervan te overtuigen.” Volgens Van de Ven kost de aankoopregeling de gemeente, afhankelijk van het aantal woningen, niet meer dan tussen de 26.000 en 79.000 euro per jaar.

Den Bosch e.o.