Volledig scherm
© Marc Bolsius

Restauratie koetshuis Zionsburg Vught nagenoeg klaar

VUGHT - De restauratie van het koetshuis op landgoed Zionsburg in het hart van Vught is nagenoeg klaar. Binnenkort volgt volgens beheerder Frits Bevort de oplevering van het markante gebouw.

Het koetshuis stamt uit 1882, is opgetrokken in neorenaissance stijl en voorzien van rijke ornamenten en vensternissen met siermetselwerk, „Dit is de start van de toekomst van Zionsburg", aldus de beheerder namens de Stichting Marggraff.

De Marggraffstichting streeft volgens hem naar behoud en herstel van het landgoed dat mogelijk ook opengesteld wordt voor het publiek. De stichting zoekt nog een passende functie voor de gebouwen. Open dagen of het houden van tentoonstellingen behoren tot de mogelijkheden.

Bevort benadrukt dat voor de restauratie van het koetshuis veel vakwerk en beheersing van oude ambachten nodig waren. Eén van de geprezen vaklieden is de Tilburgse steenhouwer Wal Wouters.

Lees woensdag meer over het eerherstel van landgoed Zionsburg en de restauratie van het koetshuis in het Brabants Dagblad.

Den Bosch e.o.