Volledig scherm
© Thinkstock

Rol van biebdirecteur Marc Jacobs lijkt uitgespeeld

VUGHT - De positie van biebdirecteur Marc Jacobs staat ter discussie. Hij neemt aan geen enkel overleg meer deel. Geplande afspraken zijn afgezegd of worden door anderen waargenomen.

Voorzitter Ad Simons van de Raad van Toezicht van Bibliotheek de Meierij wil er niet veel over kwijt en ook Jacobs geeft geen gehoor. Navraag bij Bibliotheek de Meierij leidt tot de mededeling dat Jacobs vanwege ‘privé-redenen’ niet aanwezig is.

Het enige wat Simons op dit moment kwijt wil, is dat de Raad van Toezicht verrast is door en geschrokken van het besluit van de gemeente Vught dat de Bibliotheek de Meierij niet langer deel mag nemen aan de gesprekken over de verhuizing van de bibliotheek naar de Petruskerk en het besluit om de subsidie per 01 januari 2017 te stoppen. Dit besluit zou tot grote onrust bij het personeel van de bibliotheek hebben geleid. „Deze twee gebeurtenissen heeft de Raad van Toezicht doen besluiten een en ander nader te onderzoeken om zo tot een goede besluitvorming te komen over wat er moet gebeuren. Hierover wordt ook overleg gevoerd met directeur Marc Jacobs. De Raad van Toezicht verwacht in de loop van volgende week een besluit te kunnen nemen. Uit het oogpunt van zorgvuldigheid kan ik nu geen verdere mededelingen doen.”