Volledig scherm
© Willem Geurts

Rolstoeltennis bij Thadia Sint-Michielsgestel onder tropische omstandigheden

SINT-MICHIELSGESTEL - Voor het mixed dubbeltoernooi voor Rolstoeltennissers kwamen zondag 20 spelers naar de prachtige accommodatie van Thadia aan de Gestelse eikenlaan. Onder hen ook jongeling Niels Vink uit Helmond. De 13-jarige wacht op zijn partij met zijn ‘maatje’ van vandaag, de meer dan 2 keer zo oude Stephanie van de Houwen. De Helmonder heeft trek in het toernooi. “Ik ga hier ontspannen spelen”, zegt hij, “ook al zijn de tegenstanders ouder, het worden leuke wedstrijden."

Thadia heeft een grote reputatie als gaat om het rolstoeltennis. Mede-verantwoordelijk hiervoor is Riens van Raaij. “Wij zijn uniek in ons land. Voor rolstoelers is het belangrijk met rolstoelers samen te kunnen spelen.” Niels Vink beaamt die woorden. “ik speel in Helmond ook tegen ‘lopers’, dat is wel anders. De woensdagavonden in Sint-Michielsgestel voel ik me helemaal thuis.” Volgens van Raaij komen spelers vanuit een straal van meer dan dertig kilometer naar Thadia. Voor de wekelijkse trainingsavonden én voor de vier verschillende toernooien.

Dit mixed toernooi is er één van. Niels gaat de baan op, in de brandende zon. Zijn ochtendpartij leverde een 6-3 verlies op. Nu, tegen het volgende koppel wil hij met Stephanie van de Houwen de teller in hun voordeel ombuigen. “Maar”, zegt Niels, “de wat ouderen zijn wat lastiger te bespelen. Die zijn gehaaider.”

Volledig scherm
© Willem Geurts

Den Bosch e.o.