Volledig scherm
Vught Digitaal wordt 12 mei gehouden in DePetrus. © DePetrus

'Scratch Day' breidt uit en wordt 'Vught Digitaal'

VUGHT - De inmiddels bekende Scratch Day breidt uit met andere computeractiviteiten en wordt omgedoopt naar 'Vught Digitaal'. Het evenement vindt plaats op zaterdag 12 mei in cultureel ontmoetingscentrum DePetrus.

Het is de derde dat Scratch Day wordt gehouden. Scratch is een programmeertaal voor computers die al ruim tien jaar op scholen wordt gebruikt. De opening van DePetrus was voor Chris Dorna van CodeKids.nl en de bibliotheek een mooie aanleiding om het evenement uit te breiden. ,,Vught Digitaal wordt daarmee niet alleen aantrekkelijk voor kinderen, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in programmeren en digitale techniek", aldus Dorna. 

Dorna kan nog wel wat hulp gebruiken. ,,We nodigen iedereen die handig is met computers en wil helpen of een demonstratie, bijvoorbeeld fotografie, gps, muziek, modelbouw of domotica kan verzorgen uit zich te melden."

Robotarmen

Tijdens Vught Digitaal kunnen bezoekers in DePetrus (leren) programmeren met Scratch en werken met de minicomputers Arduino en micro:bit. De micro:bit is in Engeland uitgedeeld aan 800.000 schoolkinderen en wordt ook in Nederland steeds populairder.

Net als vorig jaar laat Michel van den Elzen de bezoekers kennismaken met mBot-robotkarretjes en laat hij zien hoe leerlingen in Esch een model van een parkeergarage hebben geprogrammeerd. Nieuw dit jaar zijn robotarmen die kunnen leren om voorwerpen op te pakken. 

Designweek@school uit Vught verzorgt drie miniworkshops met een selectie van activiteiten rondom computational thinking en @IkBenMediawijzer geeft advies over verantwoord mediagebruik. De tekenaars van vught3d.nl zien laten zien hoe ze in het (gratis) 3d-tekenprogramma SketchUp Vughtse gebouwen en straten tekenen.

Voor meer info of aanmelden voor een demonstratie of te komen helpen: chris@codekids.nl.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement