Volledig scherm
Het logo van Sjors Creatief en Sjors Sportief. © Sjors Sportief

’Sjors Sportief & Sjors Creatief’ slaat aan in Vught

VUGHT - Het voor Vught nieuwe sport- & cultuurstimuleringsproject ’Sjors Sportief & Sjors Creatief’ is goed ontvangen. Volgens Sportstimulering Nederland, de organisatie achter Sjors Sportief & Sjors Creatief, staat de teller al 865 inschrijvingen.

In de gemeente Vught zijn 45 aanbieders actief die gezamenlijk 172 activiteiten aanbieden. Dat varieert van dansen, freerunning, zingen, hockey, schilderen, judo tot turnen, koken, tennis en boksen.

Vrijdag 14 september reikte wethouder Toine van de Ven het eerste Sjors Sportief boekje uit in Cromvoirt op de school De Leydraad. Het doel van Sjors Sportief is dat alle kinderen op een laagdrempelige manier mee kunnen doen aan sport en cultuur. 'Sjors' laat de kinderen kennis maken met allerlei sportieve en culturele activiteiten en stimuleert ze om actief deel te nemen.

Introductielessen

Kinderen uit het basisonderwijs mogen het hele schooljaar één  - of meerdere - favoriete activiteiten uitkiezen op het gebied van sport en/of cultuur. Verenigingen, clubs en andere aanbieders zorgen dan voor enkele introductielessen en geven de kinderen een kijkje in de keuken bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn.

Inschrijven kan nog het hele schooljaar via www.sjorssportief.nl. Nieuwe sportverenigingen en cultuuraanbieders die nog willen aansluiten kunnen een mailtje sturen naar info@movevught.nl.