Eigenaar Taha Nurlu met zijn Super Katamaran een onsmakelijk grote portie friet met frikandel.
Volledig scherm
Eigenaar Taha Nurlu met zijn Super Katamaran een onsmakelijk grote portie friet met frikandel. © Roy Lazet

Snacken als wedstrijdsport, zet je tanden in de Super Catamaran in Vught (video)

VUGHT - In 14 minuten een kilo friet en 2 XXL frikadellen met een flink dot saus naar binnen schrokken. Bij cafetaria Jimmy's aan het Moleneindplein in Vught nemen jonge klanten de uitdaging aan die uitbater Taha Nurlu onlangs op Facebook slingerde.

Sindsdien is zijn 'Super Catamaran', de naam waar achter al die vettigheid zich verschuilt, zijn populairste product. Hij staat niet alleen want ook bij biercafé Jay's in Waalwijk nemen bezoekers de challenge aan om hun tanden te zetten in een gruwelijk grote Judasburger en kans te maken op een plekje op de Wall of Fame.

Waarom zou een mens dit willen? Zet de Hollandse horeca in op Amerikaanse toestanden waar snacken al tot wedstrijdsport verheven is? En wat vindt de diëtiste hier van?

Lees een uitgebreide reportage vanuit de friettent in het Brabants Dagblad van zaterdag 4 juni en bekijk hieronder alvast al een voorproefje en een video van de Super Catamaran die door de Nieuwsredactie van de Fontys hogeschool voor Journalistiek in Tilburg werd gemaakt. Video: Tim van der Weerden.

Eten tot je erbij neervalt from De Nieuwsredactie on Vimeo.