Volledig scherm
© Miranda van Houtum/BD

Snel oplossing voor nieuwe 'lekke' school in Vught

VUGHT - De lekkages en slechte klimaatbeheersing in de spiksplinternieuwe brede school Het Kwartier in Vught moeten volgens wethouder Fons Potters zo snel mogelijk worden verholpen. Potters reageert op een brandbrief die hij vorige week ontving van de medezeggenschapsraad van basisschool Het Molenven, één van de gebruikers van het schoolgebouw.

De nieuwe brede school, inclusief turnhal, is gevestigd in het Stadhouderspark aan de Willem de Rijkelaan en biedt naast Het Molenven onderdak aan basisschool de Koningslinde, Partou kinderopvang, stichting Peuterspeelzalen Vught, de turnafdeling van Prins Hendrik/Adelaar en Jeugd Aktief.

De bijzonder vormgegeven scholenvoorziening beschikt naast lesruimten over een aula met tribune, een grote keuken, binnentuin (kas) en overdekte fietsenstalling. Het gebouw kostte zo’n 9,4 miljoen euro en werd ruim een jaar geleden in gebruik genomen. Volgens de gebruikers stroomt het regenwater bij plensbuien naar binnen en is het in de klaslokalen of te warm of te koud.

Lees zaterdag 31 oktober een achtergrondverhaal over de gebreken van Het Kwartier in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch.

Den Bosch e.o.