Volledig scherm
Enkele van de meer dan 50 verschillende ingrediënten die in de sappen en soepen gaan. © Peter de Bruijn

Soep en sap uit Vught tegenwoordig verspreid door het hele land

VUGHT – Het bedrijf ‘SapVers’ uit Vught gaat haar sappen en huisgemaakte soepen binnen zes uur in heel Nederland verspreiden. De landelijke dekking wordt mogelijk door een samenwerking met PostNL dat een ‘foodbox’ heeft ontwikkeld waarin verse producten snel gekoeld bezorgd kunnen worden.

SapVers bracht haar producten de afgelopen maanden naar ruim 1.700 klanten in de provincies Noord-Brabant, Utrecht en Noord- en Zuid-Holland. Het jonge bedrijf 'blendt' op bestelling rauwe groenten, fruit, verse kruiden, specerijen en water tot een gezonde sap of soep.

Makkelijk
,,Onze missie is gezond eten gemakkelijker maken”, aldus Jan-Willem van Kempen die samen met zijn partner Sandra van Nunen in september 2015 met het bedrijf is begonnen. ,,De producten worden met zaden en schil geblend”, aldus Sandra die voedingsdeskundige is. ,,Daardoor blijven de vezels behouden. Dat is goed voor je darmflora. De soepen en sappen geven een verzadigd gevoel.”

Tijdens het ‘sapprogramma’ drink je één, drie of vijf dagen elke dag vier sappen en een huisgemaakte soep. De producten bevatten meer dan 50 verschillende ingrediënten. ,,Bijzonder is dat de sappen in Nederland direct bij klanten thuis, op het werk of bij een lokaal ophaalpunt worden afgeleverd”, aldus Jan-Willem.

Volledig scherm
Jan-Willem van Kempen en Sandra van Nunen blenden verse groenten, fruit, kruiden en specerijen. © Peter de Bruijn

Den Bosch e.o.