Volledig scherm

SP Vught: 'AgriFood Capital is een gedrocht'

VUGHT - Waar gaan de subsidiegelden naartoe? Welke werkplekken zijn gecreëerd en wie hebben we daarmee aan de gang geholpen? Dat waren donderdagavond enkele vragen die de raadscommissie stelde over het regionale arbeidsmarktprogramma, dat valt onder AgriFood Capital. De antwoorden bleven uit.

AgriFood Capital is een samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in de regio Noordoost- Brabant. Daarbij zijn 19 gemeenten en twee waterschappen in deze regio aangesloten.

Werkbedrijf
Op tafel lag een raadsvoorstel om naast de 3 euro per inwoner die al naar AgriFood Capital gaat, ook nog eens 1 euro per inwoner beschikbaar te stellen specifiek voor het werkbedrijf ‘AgriFood Capital Werkt!’. Vrijwel alle partijen wilde eerst meer duidelijkheid voordat zij met dit voorstel akkoord gaan.

SP-er Peter Kradolfer noemde de organisatie een 'gedrocht'. "Er staan in de stukken veel woorden met een hoge scrabblescore maar wat er precies met de subsidiegelden gebeurt blijft vaag." Donderdag 9 juni buigt de gemeenteraad zich over het voorstel,