Volledig scherm
De Verspillingsfabriek is één van de onderdelen van Agrifood Capital. © Robèrt van Lith/BD

SP Vught wil pas op de plaats voor Agrifood Capital: 'Anders gaan we nog verder het schip in'

VUGHT - De SP Vught heeft wethouder Peter Pennings 'met klem' verzocht om Agrifood Capital te vragen pas op de plaats te maken wat betreft investeringen en planningen. 

,,En ik wil dat Agrifood op de agenda van de volgende raadscommissie komt zodat we erover kunnen spreken", aldus SP-er Peter Kradolfer die zich al eerder kritisch uitliet over de genoemde organisatie.

Quote

We moeten voorkomen dat we nog verder het schip ingaan met deze club

Peter Kradolfer, SP Vught

De recente aanleiding is een tussentijds rapport over de stand van zaken van het samenwerkingsverband van overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven. ,,In het rapport staat te lezen dat de organisatie toch niet gaat uitkomen met 18 miljoen euro aan subsidiegeld. Ze stevenen af op een tekort. Ik wil het rapport met spoed bespreken zodat we een goed debat kunnen hebben over de beschikbare gelden. Nu betalen we als Vught al 100.000 euro waar we niets voor terug krijgen maar we moeten voorkomen dat we met deze club nog verder het schip ingaan."  

Bijdrage

De wethouder liet weten geen problemen te hebben met een discussie over Agrifood. ,,Ik weet hoe de SP over de organisatie denkt en het is zinvol om te weten wat u van mij verlangt.  Hoe ik als bestuurder mag of moet handelen. Ik kan wel aan aangeven dat wij het signaal hebben afgegeven onze bijdrage niet te verhogen."

Burgemeester Roderick van de Mortel verzocht in het presidium te bepalen wanneer Agrifood Capital op de agenda komt.

In AgriFood Capital werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen samen aan de economische ontwikkeling en maatschappelijke uitdagingen van Noordoost-Brabant op gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid. De basis van deze samenwerking ligt in de agrifood sector.

Onderwijs

Het bedrijfsleven ontwikkelde samen met onderwijsinstellingen de nieuwe MBO-opleiding food processor en in de regio zijn diverse test- en ontwikkelfaciliteiten opgezet zoals Grow Campus, de Verspillingsfabriek en Agro As de Peel.

Verder is AgriFood Capital bijvoorbeeld betrokken bij de ontwikkeling van ‘Het FamilieVarken’, een vernieuwend veehouderij-concept. Daarnaast is AgriFood Capital een van de grondleggers van Dutch Agri Food Week. Samen met de provincie zet AgriFood Capital de schijnwerpers op Brabant onder het motto ‘WeAreFood2018’.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement