Volledig scherm

Spannende tijden voor Vught; keuzes spoor en N65

VUGHT - De definitieve keuzes voor herinrichting van de rijksweg N65 en aanleg van het verdiepte spoor in Vught naderen hun climax. Donderdag 17 december besluiten het rijk, de provincie en gemeente over welke varianten het gaan worden.

Daarvoor geeft de gemeenteraad een advies aan het college van burgemeester en wethouders. Voorafgaand aan dit advies wil de gemeenteraad de mening van de Vughtenaren horen.

Op maandag 30 november vindt daarom een openbare hoorzitting plaats waarin belangstellenden zich kunnen uitspreken over de varianten voor weg en spoor. Aanvang 19.00 uur. Aanmelden als ‘inspreker’ kan bij de raadsgriffier.

Woensdag 2 december (aanvang 20.00 uur) bepaalt de gemeenteraad zijn standpunt over de rijksweg en het spoor. Ook dat gebeurt in een openbare raadsvergadering.

Donderdag 17 december is de belangrijke dag. Dan nemen de bestuurders van rijk, provincie en gemeente twee belangrijke besluiten. Zij kiezen de voorkeursvariant voor het spoor: V3 of V3 Oost Verkort én spreken zich uit voor de beste uitvoeringsvariant voor de N65.

De grote versie van de graphic

Bekijk ook ons dossier over het verdiept spoor in Vught op bd.nl/verdieptspoor

Volledig scherm
Klik voor een grote versie ónder dit artikel