Volledig scherm
© Kees van der Zandt

Sponsorloop Wim Akkermans Vught levert 25 mille op voor Fitkids

VUGHT - Het was zondagavond half acht toen Wim Akkermans (58), met zijn team, het kletsnatte centrum van zijn woonplaats Vught binnen rende. De naamgever en oprichter van de gelijknamige loopschool had zojuist in zijn eentje honderd kilometer afgelegd.

Bij de finish op het Marktveld werd hij met een ovationeel applaus begroet door de toeschouwers. Terwijl blaaskapel D’n Overschot uit Cromvoirt het toepasselijke ‘Lang zal hij leven’ speelde.

100 kilometer
Vanwege het 5-jarige bestaan van zijn loopschool hield Akkermans een sponsorloop in estafettevorm van 100 kilometer. Deelnemers moesten minimaal 5 kilometer afleggen. Na afloop werd bekend dat de loop van jarige loopschool 25 mille had opgebracht. “En met dat bedrag ben ik uitermate tevreden ”, liet Akkernans na de huldiging weten. “Want er worden tegenwoordig zoveel sponsorlopen gehouden dat de mensen keuzes moeten maken.”

Fitkids
De opbrengst van de Vughtse sponsorloop gaat in zijn geheel naar Stichting Fitkids, een bewegingsprogramma voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking of langdurige aandoening. “Lopen is sowieso leuk en altijd gezond , maar als je dan ook nog loopt voor een goed doel geeft dat een aparte dimensie”, liet Bram Broess, lid van de loopschool van Akkermans weten. “Bovendien was het ook heel inspirerend en mooi om vandaag in teamverband met onze trainer Wim te lopen. Hij haalt echt het beste uit je als loper.”