Volledig scherm
© Marc Bolsius

'Sportcentrum Ouwerkerk Vught is vies, in slechte staat en onveilig'

VUGHT - Vrijwel alle verenigingen die gebruik maken van sportcentrum Ouwerkerk in Vught klaagden woensdagavond over de staat waarin de accommodatie verkeert. Het betreft dan vooral het zwembad, de sportzaal, dojo en kegelbanen.

Gemeentebelangen legde een avond bijeen om te praten over Ouwerkerk en met name de fikse huurverhogingen die Laco heeft aangekondigd. "Er is achterstallig onderhoud, het is vies en onveilig", klonk de kritiek van de verenigingen. "En dan moeten we nog meer gaan betalen ook."

Gemeentebelangen was benieuwd naar de gevolgen die de huurverhoging voor de verenigingen heeft. Vijftien van de zeventien uitgenodigde sportverenigingen waren in de Speeldoos bijeen.

Volgens Gemeentebelangen heeft exploitant Laco verzuimd in haar bedrijfsvoering rekening te houden met het feit dat de privatiseringsovereenkomst met de gemeente na twintig jaar eindig was en wordt nu de rekening bij de verenigingen neergelegd. Fractievoorzitter Guus van Woesik riep de verenigingen op de 'Lacopraktijken' aan te pakken en stop te zetten.

Lees donderdag meer over de 'Lacodiscussie' in het Brabants Dagblad.

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.