Volledig scherm

Staten: bij meevaller meer N65-kruisingen ongelijkvloers

VUGHT - Er moeten méér N65-kruisingen ongelijkvloers gemaakt worden als er geld overblijft bij de aanstaande ombouw van twee kruispunten in Vught. Dit heeft een grote meerderheid van Provinciale Staten bepaald.

Zes andere partijen steunden een motie van de PVV. Deze fractie strijdt al maanden voor een ingrijpender aanpak van de N65 dan nu gekozen is. PVV-statenlid Harry van den Berg laat geen gelegenheid voorbij gaan om een vergelijking te trekken met de N261 van Tilburg naar Waalwijk. Op die weg zijn voor minder dan 100 miljoen euro méér kruisingen ongelijkvloers gemaakt dan nu op de N65 gaat gebeuren.

In Vught, zo is dit voorjaar bepaald, worden twee van de drie N65-kruisingen ongelijkvloers gemaakt. Hiervoor is 106 miljoen euro gereserveerd. Het werk moet nog aanbesteed worden. Levert dit een meevaller op dan willen de Staten dat die gaat naar het ongelijkvloers maken van de derde kruising in Vught (Boslaan) en mogelijk ook de N65-kruispunten ter hoogte van Udenhout/Oisterwijk en Helvoirt.

Kijk voor het laatste nieuws over de ombouw van rijksweg N65 op bd.nl/n65

Den Bosch e.o.