Volledig scherm
Een impressie van de appartementen aan de Merpatistraat in Vught, nabij woonzorgcentrum Theresia. © Architect Miel Wijnen

Stichting Mariënhoven Vught bouwt 36 gasloze appartementen achter woonzorgcentrum

VUGHT - De wachtlijst bleef maar oplopen bij de stichting Mariënhoven in Vught. Zelfstandig wonen maar dan wel in de nabijheid van goede zorg en voorzieningen is populair. Zeker nu ouderen steeds langer 'thuis' moeten blijven wonen en er alleen nog maar verpleeghuizen zijn voor ernstig zieke of beperkte mensen. 

Met de bouw van 36 gasloze appartementen achter woonzorgcentrum Theresia aan de Merpatistraat in Vught speelt Mariënhoven in op een grote behoefte. ,,Met 250 mensen op de wachtlijst zijn de 36 appartementen zo gevuld", schetst Frank de Haas, directeur vastgoed bij de stichting. 

Quote

Met 250 mensen op de wachtlijst zijn de 36 appartemen­ten zo gevuld

Frank de Haas, Mariënhoven

De vergunning voor de appartementen, verdeeld in twee bouwblokken is binnen. De grond is sinds afgelopen donderdag in eigendom. Net voor eht carnavalsweekend is gestart met wat grondwerkzaamheden. ,,Half maart starten we met de bouw", aldus Theo Damen van DATH Bouwkosten Bouwadvies B.V die de bouw namens Mariënhoven begeleidt. ,,Eind dit jaar, begin volgend jaar zijn de appartementen klaar."

Ouderen Samen

Jeanne Heessels van Ouderen Samen is blij met de ontwikkeling aan de Merpatistraat. ,,In Vught is een fors tekort aan geschikte en betaalbare woningen voor ouderen. Veel senioren kunnen geen beroep doen op de sociale huursector. In de bestaande woningvoorraad worden appartementen met huurprijzen tussen 711 en 1200 euro per maand gemist." 

Lees donderdag de volledige reportage over de appartementen 'met zorg nabij' in het Brabants dagblad, editie Den Bosch.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement