Stoet mensen steekt spoor in Vught over terwijl bomen dicht zijn: 'Zeer gevaarlijk'

VUGHT - Een stoet mensen steekt een spoor over, terwijl de spoorbomen naar beneden staan en de rode lichten knipperen. Dat is te zien in de video die Jeroen Bakker maakte vanochtend rond 11.40 uur op de Esschestraat in Vught. 'Zeer gevaarlijk' noemt de NS het in een reactie.

'Een levensgevaarlijke situatie', volgens de filmer. Hij stond er net zo'n 7 minuten met zijn auto en was de eerst wachtende. De sprinter stond stil in het station van Vught, omdat die moest wachten op een intercity. Mensen staken het spoor over, toen de bomen nog dicht waren. Blijkbaar om niet nog langer te hoeven wachten op de vertraagde trein. 

De NS noemt het 'zeer gevaarlijk' en zegt stappen te ondernemen. Automobilisten krijgen 230 euro boete als ze een dicht spoor oversteken, fietsers 90 euro en voetgangers 65 euro.

Wachten

In Vught is het een heel normaal beeld: wachtende mensen voor dichte spoorbomen. Op de Loonsebaan, een druk punt in Vught, staan de spoorbomen 41 minuten per uur dicht sinds de 10-minuten dienstregeling is ingevoerd. 

Zestien intercity's, acht stoptreinen en gemiddeld één goederentrein komen er per uur langs. De sporen leiden naar Den Bosch in het noorden en Tilburg en Eindhoven in het zuiden. En daar kwamen nóg eens vier intercity's bij toen de nieuwe dienstregeling werd ingevoerd. 

Volledig scherm
Mensen steken het spoor over om niet langer op de vertraagde trein te hoeven wachten. © Twitter
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement