Volledig scherm
© Thinkstock

Studenten van Koning Willem 1 College organiseren in Vught een zaalvoetbaltoernooi

VUGHT - De Martinihal in Vught is op vrijdag 3 maart het strijdtoneel van een zaalvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit groep 5 tot en met 8 van basisscholen. De voetballers kunnen individueel meedoen of met een team van vier spelers. De opbrengst van het toernooi gaat naar Miles for Muscles, een stichting voor mensen met de spierziekte SMA.

De organisatie ligt in handen van vier studenten van rond de twintig jaar van het Koning Willem 1 College uit Den Bosch. Dat zijn Mark Langens, Stijn Wingens, Robin van den Heuvel en Dirk Tielemans. Het viertal volgt de studie Sport en Bewegen en loopt dit schooljaar stage bij de stichting MOVE in Vught.

Extra dimensie
,,Er wordt onder meer van ons verwacht dat we sportevenementen organiseren en begeleiden. Zo hebben we onlangs een sportdag voor het personeel van de gemeente Vught georganiseerd. Ook zijn we bezig met de voorbereiding van Koningsspelen eind april op verschillende sportlocaties in Vught ", zegt Wingens. ,,We zijn alle vier gek van sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder en vinden het hartstikke leuk om die evenementen te organiseren."

,,Maar het goede doel geeft dit zaalvoetbaltoernooi toch wel een extra dimensie en iets speciaals", vertelt Lamers. ,,Want voor ons is het een doodnormale zaak om te bewegen en te sporten, maar voor mensen met een spierziekte is dat soms wel anders."

Gedreven
De stagiaires zijn momenteel druk met het werven van spelers en sponsors voor het zaalvoetbaltoernooi op scholen en bij bedrijven. ,,De reacties zijn over het algemeen heel positief ", merkte Van den Heuvel. ,,Basisschoolleerlingen zeggen het leuk te vinden om in hun vakantie te zaalvoetballen en ook bedrijven willen ons financieel of facilitair te steunen"

Stagebegeleider Mike Wiersema van MOVE: ,,De studenten zijn heel gedreven en gemotiveerd. Door het organiseren van deze evenementen worden ze communicatief een stuk beter."

Het voetbaltoernooi Miles for Muscles is vrijdag 3 maart in de Martinihal in Vught van 13.00 tot 16.00 uur. Inschrijven kan via de website.

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.