Volledig scherm

Stuurgroep kiest voor verdiepte halve aansluiting op N65 tussen Haaren en Vught

VUGHT - Wethouders van de gemeenten Den Bosch, Vught en Haaren en de gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant hebben hun definitieve voorkeur bepaald voor het deel van de N65 tussen Haaren en Vught. De stuurgroep kiest ter hoogte van de Helvoirtseweg/Kennedylaan voor het realiseren van een verdiepte halve aansluiting in plaats van een verdiepte kruising.

Zo is het mogelijk om daar vanuit Vught de N65 richting Helvoirt op te rijden en vanuit de richting Helvoirt vanaf de N65 Vught in. De Helvoirtseweg/Kennedylaan en de nieuwe op- en afrit blijven gelijkvloers, de N65 wordt hier verdiept aangelegd. Deze verdiepte halve aansluiting is nu definitief opgenomen in de plannen voor de N65.

Er is tevens voor gekozen om de gelijkvloerse oprit Olmenlaan en de afrit Rembrandtlaan te handhaven en met een verkeersveilige aanpassing mee te nemen in verdere uitwerking van de plannen. De oprit Rembrandtlaan naar de N65 gaat verdwijnen.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu neemt nog voor de zomer een definitief besluit over de plannen.

Kijk voor het laatste nieuws over de ombouw van rijksweg N65 op bd.nl/n65

Den Bosch e.o.