Volledig scherm
Thom en Tom laten de app installeren in Telefoonwinkel SmartPhone-Point in Vught © Kees van der Zandt

Telefoonwinkel Vught installeert massaal Pokémon GO app op smartphones jeugd

VUGHT - Telefoonwinkel SmartPhone-Point aan de Ring in Vught haakt handig in op de Pokémon rage van dit moment. Medewerkers van de telefoonwinkel installeren momenteel de Pokémon GO-app op telefoons van vooral jeugdige gebruikers.

De app toont een kaart om Pokémon figuurtjes te spotten via de mobiele telefoon. De belangstelling om de app te installeren bleek dinsdag behoorlijk groot. "Toen we vanmorgen om 09.00 uur opengingen stond er al een groepje schooljeugd te wachten om de app op hun toestel te laten installeren. Vervolgens zag ik ze hier buiten aandachtig op de schermpjes turen om die Pokémon figuren te vangen", zegt Philippe Guilliaume, eigenaar van de telefoonwinkel, rond 16.00 uur. "Er is de hele dag al behoorlijk wat aanloop geweest. Maar nu de scholen uit zijn zal het nog wel drukker worden."

Pokémon zoeken
De schoolvrienden Thom Rabelink en Tom Roodnat zijn beiden 15 jaar en leerlingen van het Maurick College in hun woonplaats Vught. Ze laten bij de telefoonwinkel de Pokémon GO app op hun smartphone installeren door medewerker Teun Lommers. "We gaan zo meteen hier in de buurt eens kijken of we via deze app wat Pokémon-figuren kunnen vinden", laten ze na de installatie weten. "Maar we gaan niet de snelweg op hoor. Het moet leuk blijven en niet gevaarlijk worden."

Den Bosch e.o.