Volledig scherm
Tennisvereniging Woburnpark © Google Streetview

Tennisclub Woburnpark in Vught mag voorlopig geen lichtmasten plaatsen

DEN HAAG/VUGHT - De Raad van State heeft in een spoeduitspraak een stokje gestoken voor de onmiddellijke plaatsing van zes lichtmasten op tennisvereniging Woburnpark in Vught.

De Raad van State wil eerst meer onderzoek naar de effecten van de lichtmasten op de natuur en omliggende woonwijk. En om te voorkomen dat de lichtmasten in de tussentijd al worden geplaatst en gebruikt, schorst de Raad de verleende omgevingsvergunning tot nader order. Later dit jaar volgt de bodemzaak en dan zal de hoogste bestuursrechtscollege een definitief oordeel vellen.

Overlast
Buren van het tennispark zien niets in de baanverlichting. De omwonenden zijn bang dat de komst van de extra lichtmasten zal zorgen voor meer overlast.

Sabine de Beijer van Woburnpark zei tijdens een eerdere zitting langer uitstel niet goed zal zijn voor de tennisvereniging. Zonder licht zullen dit voorjaar nog meer leden weglopen.

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.