Volledig scherm
Tennisvereniging Woburnpark © Google Streetview

Tennisclub Woburnpark in Vught vreest leegloop zonder lichtmasten

DEN HAAG/VUGHT – "Als we niet dit voorjaar zes lichtmasten plaatsen, lopen er nog veel meer leden weg", zei Sabine de Meijer van Tennisvereniging Woburnpark uit Vught bij de Raad van State.

Met de lichtmasten kunnen de leden op drie tennisbanen tot tien uur ’s avonds tennissen. Maar dan moet de Raad van State daar geen stokje voor steken, zo bleek vrijdag tijdens een door omwonenden aangespannen spoedprocedure. Een zeventiental buren van het 100 jaar oude tennispark ziet helemaal niets in de baanverlichting. Die zal in principe tot een uitbreiding van de tennisvereniging leiden en daarmee een toename van de overlast.

Overlast
De omwonenden zijn er zeker van dat de gemeente Vught en de tennisvereniging de toename van vooral geluidsoverlast en parkeeroverlast onder het tapijt proberen weg te poetsen. Volgens hen komt er door een toename van het stemgeluid veel meer herrie bij dan nu. Zelfs in de huidige situatie zonder lichtmasten zou er al vaak veel te veel overlast zijn.

Leegloop
Sabine de Beijer van Woburnpark zei na afloop van de zitting dat de tennisvereniging nog langer uitstel zich niet kan permitteren. Zonder licht zullen dit voorjaar nog meer leden weglopen en met licht verwacht De Beijer een toeloop van 40 à 50 nieuwe en eerder weggelopen leden.

De uitspraak volgt binnen twee weken.

Den Bosch e.o.