Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Tennisvereniging Vught mag nieuwe lichtmasten in gebruik nemen

VUGHT - Tennisvereniging Woburnpark uit Vught mag 6 nieuwe lichtmasten op zijn sportpark in gebruik nemen, ondanks bezwaren van omwonenden. Dat bepaalde de rechter in Den Bosch dinsdag. Die stelde wel een aantal voorwaarden aan de vergunning.

De tennisvereniging vroeg een vergunning aan om 6 lichtmasten van 10 meter hoog te plaatsen, zodat er in de avonduren langer kan worden doorgespeeld. De gemeente verleende deze vergunning in maart vorig jaar. Een aantal omwonenden maakte hiertegen tevergeefs bezwaar. Ze stapten daarom naar de rechter, die de gemeente in februari in een tussenuitspraak opdroeg de vergunning verder toe te lichten. Dat deed de gemeente, maar niet tot tevredenheid van de omwonenden.

Geluidsoverlast
De omwonenden zijn bang dat zij vaker hinder zullen hebben van geluidsoverlast van spelers en bezoekers omdat met het plaatsen van lichtmasten ook in de avonduren zal worden getennist. Bovendien stelt een aantal omwonenden overlast te vrezen van het felle licht, zeker als de bladeren van de bomen zijn gevallen.

Voorwaarden
De rechtbank stelde daarom voorwaarden aan de vergunning voor de lichtmasten. Zo mag met de verlichting maar tot uiterlijk 22.00 uur aan en bij officiële competitiewedstrijden op donderdag en vrijdag tot 23.00 uur. Verder mogen motorvoertuigen het parkeerterrein na 21.00 uur niet meer oprijden en moet het terrein na 22.15 uur en op wedstrijddagen uiterlijk om 23.15 uur verlaten zijn. Ook mag er na 19.00 uur geen muziek meer worden gedraaid op het terras bij de kantine en geen apparatuur worden gebruikt die herrie maakt, zoals een tractor of een bladblazer.

Den Bosch e.o.