Volledig scherm
Theater de Speeldoos in Vught. © Google Streetview

Theater de Speeldoos Vught verbijsterd over actie van docenten

VUGHT - Theater de Speeldoos in Vught wil een stokje steken voor de komst van de nieuwe musicalschool ‘Onze Musical’. Een initiatief van twee docenten die nu nog voor de Speeldoos werken.

In een concurrentiebeding is volgens theaterdirecteur Harry Salfischberger namelijk duidelijk vastgelegd dat de initiatiefnemers van ‘Onze Musical’, Jacques Noyons en Mary-Ann Schonk die op dit moment nog docent zijn bij StarsonStage, geen nieuwe musicalschool mogen starten in Vught die lijkt op de musicalafdeling (StarsonStage) van de Speeldoos. „En dat doen ze wel”, aldus Salfischberger. „Wat ze van plan zijn, is een kopie van onze musicalopleiding."

De twee musicaldocenten Noyons en Schonk lieten onlangs weten vanwege een ‘verschil van inzicht’ te breken met Theater de Speeldoos. Hun vertrek lijkt uit te lopen op een conflict. Salfischberger: „De docenten kunnen een brief verwachten van onze advocaat waarin staat dat ze niet goed bezig zijn.”

Volgens advocaat Kurt van den Dungen, die spreekt namens zijn cliënten Noyons en Schonk, is er geen enkele sprake van het door De Speeldoos gesuggereerde concurrentiebeding.

Lees morgen meer over het conflict tussen de docenten en Theater de Speeldoos in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch.

Den Bosch e.o.