Volledig scherm
Sinterklaas komt ieder jaar aan per trein op het station in Vught. © Maikel Samuels

Vanwege verbouwing kerk wijkt Sinterklaas in Vught uit naar de Martinihal

VUGHT - Sinterklaas komt ook dit jaar met de trein naar Vught. Zondag 19 november wordt hij welkom geheten op Perron 1 aan de Stationsstraat. 

Als de trein geen vertraging heeft, arriveert de goedheiligman om 12.35. Vanaf het station vertrekt hij met zijn Pieten in optocht naar het Raadhuis waar hij 13.10 uur aankomt en wordt ontvangen door burgemeester Roderick van de Mortel.

Omdat in de Petruskerk nog volop wordt gewerkt aan het nieuwe culturele centrum DePetrus, ontvangt Sinterklaas dit jaar de kinderen in de Martinihal waar ze hem van 13.45 tot 15.30 uur een handje kunnen geven en hun verlanglijstje kunnen inleveren. 

De zaal is open vanaf 13.30 uur. Ook kunnen ze een kleurplaat maken, zich laten schminken, een echte Sint-tattoo, een Pietendiploma halen of dansen en turnen met de Pieten.

StarsOnStage oefende samen met de leeringen van de Vughtse basisscholen de welkomstdans.  

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.