Volledig scherm
© Google Streetview

Veel incidenten op longstay voor tbs’ers in Vught

VUGHT - De longstayafdeling voor tbs’ers in de gevangenis in Vught lijkt zijn langste tijd te hebben gehad, valt op te maken uit een advies van de Raad voor strafrechtstoepassing en jeugdbescherming (RSJ) aan staatssecretaris Dijkhoff van Justitie.

Er zijn vrijwel dagelijks incidenten, met name op de Zeer Intensieve Specialistische Zorgafdeling (ZISZ), waar de 6 gevaarlijkste tbs’ers verblijven. De separeercellen van de ZISZ worden vaak gebruikt en er is een hoog personeelsverloop.

Opheffen
Bovendien vindt de RSJ een gevangenis geen ideale omgeving voor tbs’ers om klaargestoomd te worden voor een eventuele terugkeer in de maatschappij. Daarom stelt de raad voor de longstay in Vught (24 bedden) in te krimpen en op te heffen.

De enige andere longstay is die in het dorp Zeeland (85 bedden). Beide vallen onder de Pompestichting. Die kon nog niet reageren. Directeur Hans Huizer van de gevangenis in Vught wacht af: “De Pompestichting huurt personeel en capaciteit bij ons in. Zij zijn verantwoordelijk.” Dat er in Vught meer incidenten zijn dan in Zeeland, wijt Huizer aan de ZSIZ. “Het is appels met peren vergelijken.”

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.