Volledig scherm
© Domien van der Meijden/BD

Verdiept spoor Vught gaat meer tijd én geld kosten

VUGHT - Al in de voorbereidende fase blijkt dat de verdieping en verbreding van het spoor in Vught 6 tot 9 maanden langer gaat duren dan verwacht. Het verdiepte spoor maakt onderdeel uit van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Meteren-Boxtel dat in zijn totaal is vertraagd. De bedoeling was dat de uitvoering hiervan in 2025 gereed zou zijn. Dat wordt nu 2026.

Ook financieel gezien kan het plan nog wel eens flink gaan tegenvallen blijkt uit een herijking die onlangs is uitgevoerd. Er zou een groot verschil zitten tussen de raming en de werkelijke kosten. Hoe groot dit verschil is, is niet duidelijk. Het bedrag is volgens een gemeentewoordvoerder van Vught nog niet openbaar gemaakt.

Second opinion

De gewijzigde planning en kosten hebben de gezamenlijke opdrachtgevers Vught, het ministerie en de provincie onaangenaam verrast. Zij hebben besloten een ‘second opinion’ uit te laten voeren. „Die moet de gewenste duidelijkheid verschaffen”, aldus de Vughtse gemeentewoordvoerder.

De vertraging heeft volgens hem te maken met het feit dat er meer tijd nodig is om alle onderzoeken af te ronden en een zorgvuldig voorbereid Ontwerp Tracébesluit (OTB) vast te kunnen stellen.

Lees woensdag meer over de tegenvallers rondom het spoorplan in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch en Meierij.

Den Bosch e.o.