Volledig scherm
De werkzaamgheden bij knooppunt Vught lopen uit tot 16 augustus. © Rijkswaterstaat

Verkeershinder bij knooppunt Vught duurt langer door herstelwerkzaamheden

VUGHT - De verkeershinder ter hoogte van knooppunt Vught gaat een aantal dagen langer duren dan gepland. De grote werkzaamheden waarbij extra zogenaamde opstelstroken worden gemaakt, lopen uit vanwege onverwachte herstelwerkzaamheden, laat Rijkswaterstaat weten. 16 augustus moet alles zijn afgerond. 

Rijkswaterstaat voert deze werkzaamheden uit om de doorstroming bij knooppunt Vught te verbeteren en het veiliger te maken. Daarom worden er bij de verkeerslichten twee extra rijstroken, de optelstroken, gerealiseerd. 

Van de twee extra optelstroken ligt er een op de Vughterweg richting de A2 naar Eindhoven en de andere ligt bij de verkeerslichten op de afrit van de A65 richting Den Bosch. 

Te smal

Na controle bleek er echter bij 1 optelstrook een fout te zitten in de afwerking. Er is te weinig asfalt aangebracht waardoor de rijstroken linksaf, vanuit Den Bosch richting A2 Utrecht, niet voldoen aan de eisen. Ze zijn te smal. Dit kan met name gevaarlijk zijn voor vrachtwagens omdat die te weinig ruimte krijgen en daardoor is er een verhoogde kan op (flank)aanrijdingen. Vandaar de herstelactie. 

Eigenlijk zouden de werkzaamheden op 12 augustus af zijn, maar door de vertraging blijven de huidige afsluitingen en omleidingsroutes gehandhaafd. 

Omleidingen

Via knooppunt Vught is het tot 16 augustus alleen mogelijk om vanuit Den Bosch richting Tilburg te gaan. Alle andere richtingen komende vanuit Den Bosch zijn afgesloten. Het blijft wel mogelijk om vanaf de A2 uit de richting van Eindhoven Den Bosch in te rijden. Ook het doorgaande verkeer op de A2 en de A65 zal geen hinder ondervinden. Weggebruikers worden op de hoogte gebracht van de werkzaamheden en omleidingsroutes via gele borden langs de weg en teksten op digitale informatiepanelen langs en/of boven de weg.