Volledig scherm
Kinderen van het naastgelegen kindcentrum nemen graag een kijkje bij de sloop. © Miranda van Houtum/BD

VIDEO: Sloop koepelgebouwtje Vught in volle gang

VUGHT - De sloop van het karakteristieke koepelgebouwtje op de voormalige Frederik Hendrikkazerne in Vught is in volle gang. Een bijzonder karwei want alleen het dak blijft behouden en rust na de sloop enkel nog op de steigers. De sloop trekt veel bekijks. Vooral de kinderen van het naastgelegen kindcentrum 't Kwartier vinden de grote machines met slopershamer en grijparm reuze interessant.  

Het gebouw met zijn opvallende vorm en koperen dak is eigendom van Liempdenaar Jos van der Heijden, oprichter van de Zinkunie in Boxtel. Hij wil de voormalige brandweerpost in ere herstellen en aan een horeca-exploitant gaan verhuren. ,,Het is echt een uniek gebouwtje in een prachtige omgeving. Een mooie plek voor bijvoorbeeld een restaurant met een mooie buitenplaats en terras. We zoeken nog een huurder." 

Lees verder onder de foto. 

Volledig scherm
De sloop van het bijzondere koepelgebouwtje in Vught is in volle gang. © Miranda van Houtum/BD

Architectenburo Snijders en Van Stekelenburg uit Boxtel maakte een nieuw ontwerp voor het 'koperen paviljoen'. De basis blijft zo ongeveer hetzelfde en wordt voornamelijk de ruimte waar bezoekers kunnen zitten. De bar, keuken, toiletten en opslagruimte komen in een aanbouw aan de achterzijde van het pand. ,,We verwachten het in de zomer klaar te hebben", aldus Van der Heijden.