Volledig scherm
Het nieuwbouwplan La Couronne aan de Irenelaan in Vught. © Dura Vermeer

Voormalige huishoudschool Vught in de zomer van 2018 plat voor 17 herenhuizen

VUGHT - In de zomer van 2018 valt de voormalige huishoudschool aan de Irenelaan in Vught ten prooi aan de slopershamer. Het uit 1953 daterende karakteristieke gebouw maakt plaats voor 'La Couronne'. Een bouwplan met 17 riante herenhuizen.

Begin 2018 gaan de woningen volgens projectontwikkelaar Robert-Paul Jansen van Dura Vermeer in de verkoop. Dura Vermeer kocht de tuinbouwschool inclusief grond (zo'n 6.000 vierkante meter) voor 2.150.000 euro van de gemeente Vught. 

De woningen worden volgens Jansen gebouwd in Zocher-stijl met een achterterrein waar de woningen beschikken over een forse tuin en twee vaste parkeerplaatsen. Het ontwerp van Six architecten, zoals onderdeel was van de verkoopprocedure door de gemeente Vught, is in stand gebleven. ,,De woningen variëren in grootte van circa 215 tot 286 m² en de verwachte koopsommen starten vanaf ongeveer 549.000 euro vrij op naam", aldus Jansen.

Logo

Het gaat volgens hem om een bijzonder project. ,,Niet alleen uniek voor Vught maar voor de hele regio. Het zijn grote woningen met een extra hoog plafond op de begane grond en standaard beschikken de woningen over zes slaapkamers, twee badkamers en een bergzolder. De gevels worden uitgevoerd in stucwerk met bijzondere detaillering en robuuste pilaren passend op deze locatie aan het Lievevrouwepark. Het logo van de huishoudschool uit 1953 wordt 55 jaar later verwerkt in de toegangspoort naar de entree van twee van de woningen. Een markering naar het verleden van de locatie."

De gymzaal van de voormalige school wordt nog gebruikt door basisschool De Springplank. Jansen: ,,Daarnaast wordt de school gebruikt voor tijdelijke bewoning, in beheer bij Ad Hoc. Deze huurders zijn er uiteraard van op de hoogte dat het pand gesloopt wordt."

Volledig scherm
De oude huishoud- en tuinbouwvakschool aan de Irenelaan in Vught gaat tegen de vlakte. © Google Maps
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement