Sneeuw op het prikkeldraad
Volledig scherm
Sneeuw op het prikkeldraad © Marc van den Berg

Voorstelling ‘Sneeuw op het prikkeldraad’ in première bij Nationaal Monument Kamp Vught

VUGHT – De voorstelling ‘Sneeuw op het prikkeldraad’ gaat op donderdag 30 april in première in Nationaal Monument Kamp Vught.

Sneeuw op het prikkeldraad speelt zich af in het heden en het verleden. De voorstelling is een fictief verhaal, maar gebaseerd op waarheidsgetrouwe gegevens.

De voorstelling biedt een kijkje in het leven van Bart van Vliet, 63 jaar. Het is februari 1979. De winter is streng en lang. Van Vliet heeft het zwaar met het verlies van Joodse vrouw en kind. Wanneer een jonge vrouw telefonisch contact met hem zoekt, komen er een hoop vragen naar boven.

Het script is van de hand van Jan Smeets uit Breda. Hij is in Brabant bekend om zijn werk als schrijver van honderden liederen, toneelstukken en tekstbewerkingen.

Naast de première op 30 april zijn er ook voorstellingen op 1 en 2 mei. Sneeuw op het prikkeldraad begint om 20.00 uur, het herinneringscentrum aan de Lunettenlaan 600 in Vught is vanaf 19.00 uur open.

Kaarten kosten 10 euro, vrienden, beschermers en bezoekers tot 18 jaar betalen 7,50 euro. Reserveren kan via nmkampvught.nl of 073-6566764.

Bekijk meer over Nationaal Monument Kamp Vught in ons speciale dossier: bd.nl/kampvught