Volledig scherm

Vraagtekens bij ‘dure’ sporthal Elzenburg Vught

VUGHT - Is een grote en ‘dure’ sporthal van bijna 2 miljoen euro bij het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) Vught Zuid wel nodig? Met name de VVD en het CDA Vught zijn er nog niet van overtuigd.

"Wij zijn positief over het educatieve deel van het plan maar de grote sportaccommodatie vinden we toch wel een pijnpunt”, aldus Ton Wagenaars donderdagavond tijdens de raadscommissie. Op tafel lagen voorstellen om in totaal 8.081.800 euro beschikbaar te stellen voor de realisatie van een IKC op de locatie Elzenburg en ruim 3 miljoen voor de uitbreiding van De Zwengel op Zorgpark Voorburg (Carillonlaan).

Lees zaterdag meer over het IKC Vught Zuid in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch.

  1. Inwoners van Vught spuien ideeën en delen bezwaren over snelfietsroutes tussen Den Bosch en Eindhoven

    Inwoners van Vught spuien ideeën en delen bezwaren over snelfietsroutes tussen Den Bosch en Eindhoven

    VUGHT - De eerste schop voor een snelfietsroute tussen Den Bosch en Eindhoven moet vóór 2020 de grond in. Dat zegt adviseur en projectleider 'Fiets en Verkeersveiligheid' Jacob Tiellemans van de Anteagroup. Het ingenieursbureau begeleidt onder meer de vijf gemeenten die bij het fietsproject zijn betrokken. De provincie verdeelt 35 miljoen euro over het snelfietsroutenetwerk in Brabant. Eén van de voorwaarden is wel dat er vóór 2020 met de aanleg is begonnen.

Den Bosch e.o.