Volledig scherm
Groenewoud krijgt een maand de tijd om illegale bouwsels ongedaan te maken. © Marc Bolsius

Vught dwingt Groenewoud einde te maken aan illegale bouwsels

VUGHT - Geoffrey Groenewoud krijgt een maand de tijd om de illegale bouwsels aan de Bremlaan 12 in Vught te verwijderen óf alsnog op tijd een complete vergunningaanvraag in te dienen. Het gaat om illegaal geplaatste hekwerken en poorten voor de woning en een illegaal gebouwde garage. Ook zou Groenewoud een tweede (bestaande) garage op het perceel hebben omgebouwd tot een tweede woonhuis. 

Vanwege de diverse overtredingen heeft de gemeente Vught Groenewoud een 'last onder bestuursdwang' opgelegd waarbij binnen een bepaalde tijd de overtreding ongedaan moet worden gemaakt. 

Faillisement

De gewezen Vughtse vastgoedmiljonair zit op zwart zaad. Hij woont nog altijd in zijn riante villa, maar leeft door een persoonlijk faillisement van donaties, veelal in natura. Deze zijn afkomstig van zijn familie. Zijn broer Jim betaalt de hypotheek op zijn woning aan de Nederlands-Britse bank Insinger de Beaufort.  Groenewoud had voor bijna 70 miljoen euro aan schulden bij banken. In betere tijden was hij in het bezit van zeker driehonderd woningen en andere objecten, waarvan een groot deel bestond uit rijksmonumenten.