Volledig scherm
De bouw van DePetrus vordert gestaag. © roy lazet

Vught kijkt reikhalzend uit naar kroon op centrumplan

VUGHT - 2018 wordt voor Vught hét jaar waarin de kroon op het centrumplan wordt gezet. DePetrus opent en de Marktveldpassage gaat plat.

De weg er naartoe was lang en hobbelig maar eindelijk het is zover. Ontmoetingscentrum DePetrus in de rijksmonumentale Petruskerk opent binnenkort de deuren en de gedateerde Marktveldpassage gaat medio dit jaar op de schop. Beide een belangrijke impuls voor het centrum van Vught.

Ontmoeten

De gemeente, initiatiefnemers én gebruikers kijken er aan het begin van dit nieuwe jaar reikhalzend naar uit. ,,Vught krijgt een ontmoetingscentrum van allure. DePetrus wordt de huiskamer van Vught", aldus een gemeentewoordvoerster namens het voltallige college van B. en W. ,,En het Centrumplan Oost (Marktveldpassage en parkeerterrein Ploegveld) levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het centrum. Een aantrekkelijk en levendig centrum waar mensen kunnen winkelen, waar ruimte is voor horeca en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten."

Centrumplan

De kerk in het centrum wordt het nieuwe onderkomen van het Vughts Museum, de Wereldwinkel, Anders Bezig Zijn (sociaal-cultureel werk) en de bibliotheek en biedt ruimte aan diverse commerciële partijen. Het Centrumplan Oost omvat een vernieuwbouw van de Marktveldpassage met ruim twintig commerciële ruimtes en zestig koop- en huurappartementen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement