Volledig scherm
© Guus van Woesik

Vught komt in actie en lost aantal mankementen Moleneindplein op

VUGHT - Op herhaaldelijk verzoek van de Ondernemersvereniging Moleneind Vught wordt momenteel een aantal mankementen op het Moleneindplein verholpen. Zo worden de 'varkensruggen' (witte blokken bij de parkeervakken) beter zichtbaar gemaakt, de losse stoeptegels rechtgelegd, fietsbeugels aangebracht en bankjes verplaatst.

De ondernemersvereniging wil van het Moleneindplein een prettige plek maken om er te verblijven. "Door de infrastructuur te verbeteren, meer groen aan te brengen, voldoende gelegenheid te creëren voor zowel kort als lang parkeren en activiteiten te organiseren", aldus voorzitter Jan M.J. Jansen tijdens een eerder interview. Om het winkelcentrum voor de toekomst levensvatbaar te houden is volgens Jansen een nieuwe impuls nodig.

Het Moleneinplein staat inmiddels op de politieke agenda. In het lopende bestuursakkoord is opgenomen dat het Moleneindplein een algehele opknapbeurt krijgt. Volgend jaar start de inventarisatie hiervoor.

In het Vughtse winkelcentrum zijn zo'n veertig winkels gevestigd. Ook over de toekomst van de weekmarkt en de voorjaarskermis wordt nagedacht.

Den Bosch e.o.