Volledig scherm
© Miranda van Houtum/BD

Vught neemt afscheid van veelbesproken monumentale moeraseik

VUGHT - Tak voor tak werd vrijdagochtend op het Versterplein in Vught de veelbesproken monumentale moeraseik neergehaald. De takken van de moeraseik worden verwerkt tot een kunstwerk. Diverse buurtbewoners namen een kijkje.


"Toch jammer van zo'n mooie boom, aldus één van hen. "Maar ja, ze zeggen dat hij ziek is en dat kunnen wij niet controleren."

Drie jaar lang was er verzet tegen de kap van de oude zieke moeraseik. Organisaties als Pleinvrees Vught, Boom en Bosch en de Landelijke Boomstichting staakten hun strijd in april, nadat ze inzagen dat verder verzet niet veel meer op zou leveren.

Als tegenprestatie besloot woonstichting Woonwijze een nieuwe zeventien meter hoge boom op een andere plek op het plein terug te plaatsen.

De 120-jarige zieke eik maakt plaats voor het bouwplan Versterhof. Op de hoek Van Voorst tot Voorststraat/Versterstraat bouwt Woonwijze zes woningen, vier seniorenappartementen en huisartsenpraktijk ‘De Groene Beuk’.

Vrijdag 21 november vindt om 19.00 uur de starthandeling van de bouw plaats. Volgende week wordt de nieuwe moeraseik met een autokraan op zijn nieuwe plek gezet.

Volledig scherm
De Moeraseik verdween van het Vesterplein. © Miranda van Houtum/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Den Bosch e.o.