Volledig scherm
Na werkzaamheden kreeg een lantaarnpaal aan de Molenstraat in Vught een wel heel eigenaardige plek. © Miranda van Houtum

Vught staat voor 'paal', maar niet lang!

VUGHT - Een lantaarnpaal aan de Molenstraat in Vught die middenin het trottoir staat, leidt op Facebook tot verontwaardigde reacties. 'Fijn geregeld voor mensen in een rolstoel of mensen die blind zijn', luidt één van de reacties.

Volgens een gemeentewoordvoerder is de lichtmast, na werkzaamheden, inderdaad 'eigenaardig' teruggezet. ,,Dit is zeker geen blijvende situatie. Gisteren kwam er een melding binnen bij de gemeente over de lantaarnpaal die midden in het trottoir is gezet. De gemeente heeft onmiddellijk actie ondernomen en Enexis zet de lantaarnpaal (ook uit veiligheidsoverwegingen) heel snel terug op de juiste plaats. Mogelijk vanmiddag nog."

Vrijdagmiddag was het probleem inderdaad al verholpen en is de lichtmast verplaatst. Hoe deze op de bijzondere plek terecht kwam kan de woordoverder wel verklaren. ,,Dit is gebeurd bij werkzaamheden door de nutsbedrijven voor de nieuwe woningen aan de Molenstraat. Bij het werk aan kabels en leidingen moest de paal (tijdelijk) worden verplaatst. Vervolgens is de mast eigenaardig teruggezet." 

Incident

Elise Adriaanse, voorzitter van Toegankelijk Vught, nam vrijdagmiddag even poolshoogte. ,,Het probleem is al verholpen", meldt zij. ,,Externe aannemers zijn niet altijd op de hoogte van de afspraken in Vught. Zo moet er bijvoorbeeld minimaal drie trottoirtegels aan ruimte overblijven. Gelukkig is dit een incident en is het snel gecorrigeerd."

Volledig scherm
De lantaarnpaal werd snel verplaatst. © Elise Adriaanse

Den Bosch e.o.